divendres, 24 de febrer del 2012

Facin joc senyors!


Tal i com està el món pensar de tenir una ciutat com les Vegas al costat de casa em sembla una frivolitat i un model anacrònic de construcció del desenvolupament econòmic,  que només reforça el patiment social per afavorir interessos individuals. No podem continuar creient que un munt de màquines escurabutxaques, uns hotels de luxe i una ciutat artificial, que comporta un model de turisme especulatiu, pot rescatar-nos de la profunda crisi que ens ofega.  
No m’agrada el joc entès com a negoci o experiència alienant de consum per intentar no pensar en els problemes reals que ens assetgen. No puc pensar en gratacels immensos al costat d’un mar tranquil i d’un d’espai de Delta ja prou esquilmat en recursos naturals. No entenc que puguem substituir camps de cultiu per ruletes, masies per habitacions de luxe i persones per treballadors mal pagats d’un negoci plantejat per enriquir a un magnat ja prou podrit de diners.
Sincerament, és decepcionant  que les persones que tenen la responsabilitat de governar-nos  puguin defensar aquest pacte amb el diable i portar-nos al costat de casa aquest megacomplex que es carrega el model de creixement sostingut que hem intentat practicar en els darrers anys, amb algunes excepcions també criticables. Aquestes decisions absurdes només em reforcen un pensament: la intenció de perpetuar una manera de fer les coses que justament és la que ens ha portat al fracàs. Estem venuts al capital, a la perpètua especulació i a un model de consum desmesurat. Però el que encara m’inquieta més és que aquells qui defensen L'Eurovegas puguin de debò plantejar-se que aquest projecte sigui positiu pel nostre entorn...només puc concloure que els importem una merda, i perdó pel meu llenguatge franc i incorrecte.
Facin joc senyors. Facin girar la ruleta. Moguin ingents quantitats de diners cap a la les butxaques de quatre mafiosos. Portin turisme alienat que només voldran gastar-se els euros dins les fronteres d’aquesta garjola d’or. Continuïn creient que sortirem de la crisi amb un cop de sort.
Juguin a favor de la banca on sempre es garanteix que perdin molts i guanyin uns pocs!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada